Sangat mudah & memudahkan!

Hari ni, bantu mama buat plug point untuk peti sejuk baru. Mama order peti sejuk macam almari kat shopee. Nah..besau nau!


Adik aku perkenalkan socket tester ni. Memang sangat mudah untuk detect sebarang penyalahsambungan 3 wayar utama: Earth, Neutral & Live.


Juga boleh dapat bacaan voltage secara realtime pada paparan LCD kecik tu.

Satu lagi 'toys' baru yang adik aku perkenalkan, socket connector box. Support sehingga 60Amp! Voltage rate 600v. Boleh caya ke spec ni? Hahaha.

Ni board yang dimaksudkan. Parking kat atas syiling dalam rumah. Macam connector board autogate, bezanya yang ni double, autogate single. 

So far untuk penggunaan biasa, tak de masalah, insyaAllah. DB guna PCB 32Amp, orait la tu.

Orait, mama dah hepi, extension dan tak berselirat atas lantai.

Job done!

0 comments:

My Instagram