LakaranMinda.com

"Amati setiap yang terjadi pada hikmahnya"

Isnin, 5 Mac 2018

4 hari saja lagi!

Salam semua. Moga sihat walafiat hendaknya. A little update untuk blog yang aku sayang ni. Alhamdulillah, tahun ni masih dapat job untuk buat banner program di sekolah. he2x. Aku tak la pandai sangat buat banner bagai ni, tapi tau la skit-skit gitu.. :-)

Kali ni banner untuk kursus guru di Langkawi. Hanya simple saja memandangkan kami semua akan naik flight Air Asia, jadi banner tak boleh berat-berat, rugi kargo :P



Banner hanya bersaiz 4 x 3 kaki sahaja. Tak tahulah gabungan warna ini matching atau tak..ha2. Tapi rasanya dah macam ok. Tak mudah sebenarnya nak buat banner ni kengkawan..lagi-lagi yang amatur macam aku ni. Kadang-kdang nak pilih warna je pon dah makan 20 minit..belum pilih font...belum lagi susun atur gambar dan fon..Allah saja yang tahu :-)

Tapi kalau jadi macam yang diharapkan, memang hepi sangat-sangat! Kesimpulannya, nak design bukan sesuatu yang mudah ok!