Kamera Parking Untuk Kereta

InsyaAllah, kali ni nak share mengenai kemera parking untuk kereta. Ada sesetengah orang namakan "Reverse Camera". Ada juga yang kata "Perking Camera". Tak kisahlah apa yang nak digelarkan, yang pastinya ia adalah satu benda yang sama.

 Ok, straight to the point, camera yang macam mana yang bagus untuk dijadikan reverse camera ni? Mudah saja...pastikan ada ciri-ciri berikut:

1. 170 darjah pandangan
2. Dilengkapi Night Vision
3. Kalis air atau Waterproof
4. Cip kamera digital

Dan pastikan juga penjual ada memberi manual pemasangan bersama dengan kamera tersebut. Selalunya boleh untuk D.I.Y sendiri. (Do It Yourself). Kebanyakan aksesori kereta pada masa kini mesra D.I.Y.

Ok, dikongsikan disini salah satu kamera yang bagus sebagai pilihan anda sekiranya ingin memasang reverse camera. InsyaAllah, dah dapat nanti saya akan tunjukkan step by step pemasangan. Bolehla tengok-tengok kat bawah ni :-)



Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat