Fateh berkhatan!


Ini muka irfan al-fateh sebelum berkhatan. Muka belum matang. Muka sekarang dah matang..hehehe Kami pilih Hospital Ampang Puteri sebagai pilihan untuk Fateh berkhatan. Alhamdulillah, doktor yang sangat peramah, sangat-sangat peramah. Sebelum dikhatan, doktor briefing dulu. Siap lukis atas kertas gambar 'bebird' sekali dengan gambaran setelah dipotong. Mantap doktor ni!

Hampir 1 jam lebih menunggu barulah fateh masuk ke labour room memandangkan pada hari tu ada 8 boys yang bersunat bersama. Seyesly labour room tu agak menakutkan, macam bilik bedah! Hampir 15 minit jugak proses memotong bebird tersebut. Dan..fateh akhirnya menangis jugak..hahaha. 
Dan akhirnya, Alhamdulillah, Fateh dan jadi anak bujang abah! :P Total cost adalah RM400++. Doktor dah bagi tau, sunat baby memamng agak 'tricky', sebab tu bayarannya pun trick jugak :P Sepanjang perjalanan balik dari hsopital, Fateh merengek je..agak serabut jadinya. Sampai je kat umah, masukkan dalam buai, Fateh tetap jugak merengek 2,3 kali. 

Esoknya, semua rengekan hilang! Fateh dah boleh senyum dan mandi seperti biasa. Doktor ada bekalkan ubat deman takut Fateh demam. Dengan kuasa Allah, Fateh memang tabah, tak demam, Alhamdulillah :-)

Sekian, secara rasminya, kami dah ada seorang anak bujang!!

Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat