Tilam baby! :-)

Sebenarnya entry ni dah lama, sebelum kelahiran anak pertamaku, Muhammad Irfan Al-Fateh. Ini adalah momen sewaktu aku dan isteri pergi mencari tilam untuk Irfan. Kalau tak silap, kedai ni kat Bandar Baru Bangi, dah lupa apa nama kedainya. Macam-macam jenis tilam ada. Kekabu, span, fiber..marketing yang sangat hebat :P

Aku sebenarnya tak kisah pun apa jenis material tilam tu, cuma isteriku, lama sungguh dia nak membuat pilihan :p Tapi aku percaya, pilihannya selalu tepat! Sebab kerajinannya membuat research sebelum nak beli apa-apa barang. Kalau baju dan tudungnya, selalu beli online. Tapi sampai part barangan untuk baby kami yang pertama ni, dia kata "lebih baik tengok sebelum beli". Aku percaya, kata hati seorang bakal ibu sangat tajam!

Banyak yang kami shopping kan sebelum kelahiran insan comel bernama Muhammad Irfan Al-Fateh. Rasanya hampir mencecah RM3000! Padahal barangan yang dibeli bukanlah barangan mahal atau high standard, biasa-biasa sahaja. Itulah hakikat hidup di kota metropolitan yang serba-serbi mahal. Yang paling sedih, ada GST..

Alhamdulillah, kami sempat menyempurkan semua keperluan sebelum Al-Fateh lahir kedunia ini. Terima kasih Ya Allah. Sesungguhnya, Engkau Maha Mencukupkan!

Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat