Ye ke?


Berbual-bual di meja makan bersama isteri, ayah mertua, adik ipar, abang ipar dan kakak ipar. Seperti biasa, bermacam-macam topik yang dibualkan. Kebetulan, adik ipar, mimi baru pulang dari menghantar kawannya ke kolej. Memandu veve kesayanganku yang tak sempat nk servis lagi tu menelusuri hiway :P 

"Naik kete preve tak laju sangat la.." Telah si mimi. Aku sekadar nak menyambut cerita "naik sampai bape?" maksudnya bape laju yang sempat dipandu. "160km/h tak rasa pape pun..kalau naik kete mak, 120km/j dah laju gila, boleh potong kete lain" Itu jawabnya :-) Kereta arwah mak Honda Civic 1.6L yang sudah berusia 11 tahun. Aku tersenyum sahaja. Mungkin lain rasanya orang yang selalu pandu sesebuah kereta bila bertukar kereta lain. 



Hakikatnya, mudah kata, kalau kita drive tapi kita tak perasan yang meter kelajuan semakin berat ke kanan, yang kita rasa hanyalah seperti memandu seperti biasa, itu tandanya "sedap" lah kereta tu :-) Satu kayu ukur yang mudah. Mungkin tidak bagi golongan yang tidak berapa teknikal, biasanya lelaki yang lebih teknikalnya. Fakta yang aku peroleh dari buku "Men from mars, women from venus". Hebat penulis tersebut mengkaji perwatakan dan sifat manusia.

Sebelum ini, aku memandu saga BLM 1.3. Memang susah nak naik 160-170km/j. Kalau naik pun, terasa enjin "menelan" petrol bagaikan meneguk air sirap :p Sejak memandu Preve, kereta nasional yang paling canggih pernah Proton keluarkan, terasa situasi seperti yang adik iparku rasakan. Tak mengapa, mungkin nanti dia akan tahu juga apa maknanya "laju" :-) Kalau pandu kereta Honda, Toyota, Mitsubishi, BMW dan lain-lain lagi, rasanya mungkin tak sedar meter kelajuan dan mencecah kelajuan tinggi kerana terlalu "best" menekan pedal minyak.


Banyak faktor yang mempengaruhi keadaan "tak sedar" ni. Secara kasarnya adalah enjin itu sendiri yang "senyap", insulation yang bagus, sistem stereng yang lembut, teknologi tayar serap bunyi, suspension yang responsif dan aerodinamik badan kereta. Panjang pulak citenya.. :p

Menekan sahaja pedal minyak dan gear di posisi D seperti kereta konvensional tidak akan menghasilkan "nikmat" laju ketika memandu Preve. Mungkin hanya akan membazirkan petrol. Enjin Campro dan teknologi gear CVT agak "manja" dan minta dimanjakan. Kalau dulu, kereta hanya ada ECU. Tapi sekarang, ECU dan TCU. Jadi, tak boleh main pijak pedal minyak je :P

Adaptasi cara pemanduan penting untuk penjimatan petrol dan memanjangkan jangka hayat komponen-komponen lain kereta. Sebab tu la kita boleh lihat di pasaran sekrang, terutamanya dari USA dan German, mereka cuba untuk mencipta cip yang boleh menjimatkan minyak, memanjangkan jangka hayat kenderaan dan dalam masa yang sama menjimatkan petrol. Contonya RSCHIP dan RaceChip. RSCHIP juga direka untuk kenderaan tanpa sistem turbo berbanding RAceChip yang hanya direka untuk kenderaan dengan sistem turbo.

Apa-apa pun, aku sayang Preve aku :-) 



Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat