GOJES by QasehGold!


Julung kalinya, Ana Edar Sdn Bhd dengan penuh rasa syukur melancarkan satu lagi produk khusus untuk wanita yang memfokuskan kecantikan dalaman dan luaran. Qaseh GOJES merupakan satu inspirasi bagi memberikan alternatif kepada produk kecantikan yang ada dipasaran pada masa sekarang, Aspirasi untuk mewujudkan produk keacantikan dan kesihatan yang halal dan suci adalah bertujuan untuk menggarap keredhaan Ilahi.

Alhamdulillah, aku diberi peluang untuk hadir pada majlis pelancaran pada kali ini. Bertolak dari Cheras pada pukul 6.15 petang dengan berpandukan GPS di telefon bimbit. Seriously, aku tak penah 
pergi Kg. Pengantin kat Kuala Lumpur tu. Pelik jugak ada tempat nama Kg. Pengantin :p Veveku meluncur laju pada permulaan perjalanan, jalan lancar! Semangat menekan pedal minyak seperti semangat nak menghadiri majlis pelancaran GOJES. Masih mematuhi had laju, 100km/j :p

Tiba-tiba, signal hijau bertukar merah pada GPS. Pantas aku menyentuh ikon 'layer' kemudian 'Traffic'. Fungsi ini pada Google Navigation akan memaparkan status semasa atau 'realtime' trafik di sesuatu jalan. Entah mengapa aku tak berapa minat nak guna Waze :p Ya Allah, terkejut aku. Sepanjang 18km trafik sedang mengalami kesesakan. Aku dah terbayang takot jadi macam Pelancaran Qaseh Premier dulu, hahaha :p

Aku gagahkan juga kaki kananku menekan pedal minyak dan brek berselang seli mengikut rentak trafik jalan raya. Berbisik pada hati, sabar itu separuh daripada iman, sabar itu pelengkap iman, Allah bersama orang-orang yang sabar...hati itu perlu dipujuk. Hati itu berbolak balik sifatnya.

Aku menghidupkan radio di panel tengah dashboard. 91.5, IKIM.fm. Iklan..panjang iklannya...97.60 Hotfm. Lagu ape ntah, terlalu rancak dengan drum. 91.10, lagu tak best jugak. Selalunya irama Islamik, tapi ntah ape pulok lagunya masa tu. Aku off semula radio. Kembali fokus pada skrin GPS, trafik masih perlahan, tapi tidak jem.



Kelajuan sekitar 20-30km/j. Aku mengambil keputusan untuk melayan perasaan sendiri. Berfikir. Pernah terbaca satu buku yang tulis oleh Ustaz Pahroil Muhd Juoi, "Kurang fikir atau kurang zikir". Tak habis lagi baca buku tu sebenarnya..hehehe

Aku sampai ke destinasi pada pukul 7.50 petang. Masuk saja parking, aku pening kembali. 2 kali 'tawaf' kawasan tu, tapi aku masih tak jumpa apa-apa sign board "Kg. Pengantin". Last2 call salah sorang staff Ana Edar, En. Amran Al-Hilali. Rupa-ruapanya kat tingkat tiga! Sangat pelik sebab aras bawah kompleks tu hanya banyak kedai-kedai makan cina. Sangat ramai dan sesak di situ. Memang 'ong' berbisnes di situ.

Selesai parking, aku terus naik ke aras 3. Keluar saja lif, pandang ke kiri, itu pesan En. Amran. Dari jauh kelihatan meja pendaftaran berwarna pink dengan staff juga berpakaian seba pink! Lupa pulak, aku pun pakai kemeja pink! hahahaha :P Tema malam ni adalah pink untuk menimbulkan suasana GOJES, setema dengan warna rasmi Qaseh GOJES yang bermotokan "Cantik luar, cantik dalam".

Terus menyapa salah seorang staff Ana Edar disitu, Puan Dila "Assalamualaikum. Kak, surau kat mana?" Itu sapaan aku, sebab aku tak solat maghrib lagi :P Selesai solat, terus aku di bawa oleh Cik Aisyah, salah seorang Executive Marketing Ana Edar menuju ruang majlis. Macam biasa la, cop tempat :p 

Sesuatu yang mengujakan berlaku. Benar kata orang-orang tua, dunia ni kecik je... Aku dipertemukan dengan seorang sahabat lama, Azalee Bin Abu Bakar. Teman seperjuangan sewaktu di Kaherah, Mesir suatu ketika dahulu. Telah dilantik menjadi Executive Syariah di Ana Edar Sdn Bhd. Diamanahkan untuk memantau aspek-aspek Syariah di bawah selian Dr Zaharuddin selaku Penasihat Syariah Ana Edar Sdn Bhd.

Majlis dihoskan oleh Abby Fana, DJ Sinar.fm bagi menggamatkan lagi majlis. Dimulakan dengan bacaan doa seterusnya ucapan pembukaan oleh CEO Ana Edar, Encik Luqman Othman






Juga, para hadiran diberi peluang untuk memenangi sebuah iPad melalui perduan selfie paling GOJES sepanjang program berlangsung. Selfie dengan hashtag di Instagram. Aku memang tak pandai berselfie, ditambah pulak dengan ketidakhadiran buah hati disisi, memang tak la selfie tu :p

Gimik pelancaran Qaseh GOJES disempurnakan oleh CEO, Puan Hasniza, GM dan NLP Trainer Ana Edar Sdn Bhd.



Majlis diteruskan dengan sesi forum GOJES yang di barisi dengan ahli panel tersohor, Ustaz Haslin, Ustazah Isfadiah dan Puan Hasniza. Berbicara mengenai GOJES dari sudut aplikasinya menurut Syariah. Forum yang sangat mencuit hati disamping pengisian yang padat dengan ilmiah. 


Juga tayangan montaj-montaj Qaseh GOJES sebagai promo. Satu lagi suprise bagi aku ialah kehadiran seorang lagi sahabat seKUIS, Muhammad Iezhar Abd Samad dan isteri. Kami roomate masa di KUIS dulu :-) Kami conquer satu meja di barisan tengah, baris kedua terakhir, hehe :p 

Seusai program, jamuan makan turut disediakan. Dapat juga ole-ole dari Ana Edar, Mug dan Qaseh GOJES secara percuma. Rugi la wei sapa yang tak join, haha :p


By the way, kalau ada sapa-sapa nak order Qaseh GOJES ni, boleh whatsApp 013-3115809. Kalau nak harga special kena jadi rakan niaga la ye :-) Maklumat lanjut boleh didapati di web rasmi Ana Edar, www.qaseh2u.com.my



Aku sampai di rumah pada pukul 12.15 malam. Penat juga memandu sebab sesat :P Maklumla, ikut GPS di tengah-tengah malam, sesat la dua tiga kali :P Padahal 27km sahaja. Harung je la..

Apa-apa pun, tahniah diucapkan kepada Ana Edar Sdn Bhd di atas satu lagi produk berkualiti, suci dan halal yang telah berjaya dilancarkan. Semoga penghasilan produk alternatif yang suci dan halal ini dapat diteruskan untuk pembangunan ummah dari segi kesihatan dan ekonomi. 

Tag sket moto Ana Edar "MEMARTABATKAN EKONOMI UMMAH".



Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat