Sahabat lama!

Assalamualaikum dan salam Ramadhan. Al-kisah, lepas jumaat tadi, aku duduk lama sket lepas semua orang mula beransur keluar. Selang satu tempat di sebelah kanan aku ada sorang mamat berbaju kemeja kotak2. Sejak dari mula masuk masjid tu aku tak sempat nak tengok muka dia. Last2, lepas semua orang keluar, tetibe mamat tu pusing ke arah aku. "wan!". Terkejut beruk aku. Ingat sape, rupe2nye abrar! Ni sahabat lama masa kat SAMER dulu. Waktu form 2 hingga form 5. Pastu sama2 di SAMTKKB di tingkatan 6 STAM.


Lepas bertanya khabar sepatah dua, kami berpisah. Abrar ada kerja nak diselesaikan di Kajang. Dia bergiat dalam bidang production sekarang ni katanya. Rumah kat Cheras Perdana. Sempat jugak dia snap pic aku, katanya nak wat caller profile picture :P Dia cakap batch kitorang ada group whastapp. Dengan serta merta pic tadi dia upload kat group whatsaap, hampeh! 

Sampai je kat umah aku check handphone sebb pegi masjid tadi tak bawak handphone. Memang semat sangat, pic aku tadi dah ada kat dalam group tu. Malu sendiri aku :p Aku cuba skroll group member, baca conversation kat dalam group tu...rupanya ramai kawan2 sebatch aku yang dah kawen, Alhamdulillah :-) 

Pertemuan seketika dengan Abrar kat masjid Bandar Mahkota Cheras buat aku terimbau kembali zaman sekolah dulu2. Pergh, memori sey!! Aku doakan agar semunya sekses selalu dan dalam redha Allah, amin ya rabbal alamin...



Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat