Millionaire dari blogger...

Puas rasanya dapat duduk berehat setelah seharian berjalan :) Masih di Pulau Pinang, menghabiskan cuti yang berbaki :) Kali ni aku nak share ngan sahabat2 di luar sana mengenai sebuah syarikat yang berstatus "Millionaire" yang bermula dengan blog@blogger. Entiti tersebut ialah:
Kadang2 kita pun tak sangka, orang yang bukan dari bidang IT dapat berjaya dengan jayanya dalam IT. Benarlah kata Nabi "sesiapa yang berusaha, dia akan mendapat hasil dari usahanya"

Entiti ini dimiliki oleh Brian Clark di bawah nama CopyBlogger Media. Syarikat ini merupakan syarikat induk kepada  beberapa perhidmatan online lain iaitu Studio Press, Scribe, Synthesis, Premise dan banyak lagi. Korang boleh cari kat Google. Sekiranya korang menggunakan Wordpress, korang mesti tau pasal "Genesis", sejenis framework yang dibangunkan oleh StudioPress khas untuk kegunaan template WordPress :-)

Yang menariknya, Brian bukanlah seorang pakar IT, tetapi beliau merupakan seorang pengamal undang-undang. Baginya, kerjaya sebagai seorang pendakwa raya tidak serasi dengan hidupnya dan beliau memilih untuk menulis.


Kalau korang search kat google, memang banyak pasal copyblogger ni. Taip je nama Brian Clark, berderet result keluar :) Ni salah satu result yang keluar:

Dan ini adalah rupa pemilik CopyBlogger Media :-)
Laman web rasmi copyblogger boleh diakses di sini : www.copyblogger.com

p/s: "kita hidup dengan apa yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri"





Kita membina hidup dengan apa yang yang kita dapat, tapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita beri.

Pendapat